Buitenbenen-update

Het is inmiddels ruim 3 weken na de laatste update. Hoe gaat het nu?

Nou, verrassend goed. De eerste week ging helemaal niet zo lekker. Ik had meer pijn en last in vergelijking met de vorige keer. En vooral lang misselijk en draaierig en erg moe. Maar dat hoort er allemaal bij.

Ik had alleen aan mijn linker been een spatader dus die was ook flink wat donkerder gekleurd ten opzichte van mijn rechter been. Zie foto’s:

Inmiddels is de verkleuring zo goed als weg en ben ik weer met de bindweefselmassages begonnen.

Voor de mensen die meelezen en ook lid zijn van de facebookgroep over liposuctie bij lipoedeem: Let op: Er zitten daar een aantal dames die afraden om wat voor massage ook te ondergaan en dat de artsen geen verstand van nabehandeling zouden hebben maar dat je bij hun afterlipomassages kunt doen. Deze worden niet vergoed. En het zal heus niet verkeerd zijn, maar zij zitten daar om de eigen portemonnee te spekken en niet om jou te helpen. Vertrouw dus op je eigen arts en zijn of haar advies.

Goed, dat gezegd hebbende: Ik heb nu al zo veel minder pijn met lopen! Het is bizar! Mijn benen en het lopen voelt zo veel lichter aan. Voor het eerst sinds jaren heb ik van de week 7 kilometer aan 1 stuk gelopen, waarvan de helft over het zandstrand en ik had niet gelijk de enorme behoefte om te liggen en te slapen. Het is alsof ik langzaam aan mijn leven weer terug krijg en dat is niet uit te leggen hoe dat voelt.

Hier nog even foto’s van vandaag en van voor de eerste liposuctie: