Buitenkant bovenbenen

4 Mei was het zover. Liposuctie nummer 2! Ik wist nu beter wat ik kon verwachten en dat maakte dat ik minder zenuwachtig was.

Ik was keurig om 8.30u binnen en om 9u lag ik al op de tafel, gewogen, omgekleed en wel terwijl de verpleegkundigen de prikjes voor de naalden zette om de verdovingsvloeistof in te laten lopen. Hieronder zie je goed wat afgetekend is, helemaal wit uitgeslagen is. Daar staat mijn huid dus onder druk van de bijna 9 liter vloeistof die er in gepompt is.

Rond 10.30u begon de arts aan de liposuctie. Het geheel was iets pijnlijker dan de vorige keer, maar nog steeds goed te doen. De verpleegkundigen (2 dit keer) waren wederom heel lief en behulpzaam. Ze hebben me weer mooi ingepakt en in een pak gehezen. In totaal is er deze keer ruim 5 liter vet weggehaald. Dit betekent dat er nu in totaal 10 liter minder vet in mijn bovenbenen zit nu.

Gelukkig een stuk minder bloedverlies doordat er veel minder spataderen waren aan de buitenkant van mijn benen. Na de lunch, mocht ik weer gaan 🙂

En dit is nu het verschil:

Net als de vorige keer, word ik met de dag blauwer en stijver. Ik ben weer wat draaierig en misselijk maar met paracetamol, rustig aan doen en zo nu en dan een zout iets eten, goed te doen. Ik probeer een paar keer per dag een wandelingetje te maken en wel te blijven bewegen.

Verder helpt het enorm dat ik een fijne, flexibele werkgever heb die mij de ruimte geeft om thuis te werken en dat kan nu ook prima vanaf de nieuwe bank die vorige week geleverd is. Jeuj!

To be continued…