Het herstel (met pittige foto’s)

Godsamme, ik poste het vorige blog op een vrijdag en zaterdag nog lekker gewandeld en was ik nog helemaal blij want ‘als dit alles is’….. Right.

Nou, mooi niet dus. Het werd dus met de dag slechter. Het behandelde gebied verkleurde steeds meer en ging echt wel beurs voelen en ik kon op den duur niet eens normaal op een stoel zitten. De blauwe (bijna zwarte) plekken liepen vol met vocht waardoor mijn benen ongemakkelijk tegen elkaar schuurde en het werden harde, dikke schijven waardoor het voor mijn gevoel leek alsof ik met een skippybal tussen mijn benen liep. Niet fijn. Want de huid schuurde helemaal schraal.

Hier wat foto’s om het verhaal wat duidelijker te maken waarom ik zo een last had.

Helaas kreeg de arts gelijk, dat ik blauwer zou uitvallen dan normaal en dat komt dus omdat hij kluwen met spataders tegen was gekomen. En dat bloedverlies is dus een garantie op blauwer worden.

Een week geleden vroeg ik mij echt even af waar ik in hemelsnaam aan was begonnen en ik deed mijn beklag op een besloten facebookgroep. En de lotgenoten beloofde mij dat het echt snel zou opknappen. En dat deed het, gelukkig 🙂

Ik heb 2 weken geleden Manuele LymfDrainage gehad om mijn lymfevaten aan het werk te zetten. De fysio vond het nog te vroeg voor bindweefselmassage. Deze heb ik een week later gehad en dat was heel fijn. Vrijdag mag ik weer. Vorige week had ik ook De Jeuk From HELLL! Niet normaal. Nog nooit zo veel jeuk gehad.

Maar nu, nu gaat het dus beter. Het is nog steeds hard en vol vocht maar niet meer zo vol dat ik een skippybalgevoel heb. Wel slik ik nog steeds de maximale dosis aan paracetamol. Ik wandel meer dan eerst en ik merk echt al wel verschil qua gevoel met hoe het was voor de liposuctie en dat het inderdaad al lichter aan voelt! Zo fijn! Dat belooft wel wat voor de toekomst!

Week 2 en week 3. Het komt goed!
Voor de liposuctie en week 3: No more vetkussentjes bij mijn knieën!

Het is vooral blik op lange termijn. Ik heb 3 weken achter de rug en nog 3 weken te gaan voor de volgende ingreep. Hopelijk zet het herstel goed door. Het idee dat ik straks ook weer sporten kan doen ik leuk vind, maakt mij erg blij. Niet meer beperkt tot alleen fitness en wandelen (fietsen en zwemmen doe ik gewoon echt niet) maar misschien ook kunnen gaan tennissen, squashen, spinning, volleyballen…. <3